Woonvorm van de Toekomst

De woningen
De Woonvorm van de Toekomst is een CW-project in Amersfoort-Noord in de wijk Kattenbroek. Het project bestaat uit 61 woningen. Ongeveer een derde is koopwoning, de overige woningen zijn sociale huurwoningen. Er zijn gelijkvloerse benedenwoningen en er zijn bovenwoningen van 2 of 3 verdiepingen, variĆ«rend in grootte. Onder het kopje ‘Aanmelding en woningtoewijzing‘ vind je alles over de woningtypes. Als bewoner heb je je eigen zelfstandige woning, met eigen keuken, douche, toilet en wasmachineaansluiting.
Door de cirkelvormige bouwvorm met de deuren aan de binnenzijde van de cirkel ontmoet je elkaar gemakkelijk.

Tekst gaat door onder de foto.

De bewoners
We hebben als Hof het streven om een dwarsdoorsnede van de samenleving te zijn. Er wonen hier mensen van allerlei leeftijden. Zowel alleengaanden, eenoudergezinnen, stellen en gezinnen. De Hof is een fijne woonplek. Daardoor is er weinig verloop. Inmiddels is er een hele generatie kinderen opgegroeid en uitgevlogen. We streven momenteel naar verjonging van de Hofpopulatie. Om scheefgroei te voorkomen wisselen we de volgorde op de wachtlijst daarom af met voorkeursbeleid.

Tekst gaat door onder de foto.


De voorzieningen
Als Hofbewoner kun je gebruik maken van een aantal gemeenschappelijke ruimtes. Er is de Binnenhof, een grote, sfeervolle ontmoetingsplek in het midden van de tuin. Hier staat doordeweeks iedere ochtend de koffie en de thee klaar. Je kunt er tafeltennissen, feesten, film kijken, dansen, spelletjes doen. Ook de algemene ledenvergaderingen worden hier gehouden. Verder zijn er nog een aantal kleinere gemeenschappelijke ruimtes: een wassalon, een werkplaats, een weggeefwinkel, een ligbad, logeerkamers, een eetkeuken en een multifunctionele ruimte.
En dan is er natuurlijk de autovrije binnentuin: twee grote grasvelden, (fruit)bomen, struiken, bloemen, zitjes en een zonnig terras. Een heerlijke plek om elkaar te ontmoeten of te luieren. Lekker spelen op het gras of in de zandbak, op de schommels, verstoppertje, tikkertje, klimmen in de boom, met de skelter rondjes rijden. Het kan allemaal. Wil je een balletje trappen, dan kan dat op het trapveldje dat naast de Hof ligt.
Aan de buitenzijde van de Hof is er een strookje groen langs de Malewetering, een oorspronkelijk stukje landschap. Met een terrasje aan het water.

Samen geven we ons Centraal Wonen project vorm
Om de Hof draaiende te houden is er een bestuur en zijn er allerlei werkgroepen actief. Daarnaast zijn er meerdere keren per jaar algemene ledenvergaderingen om te komen tot gezamenlijke besluitvorming. Op klussendagen onderhouden we ons project. Het schoonmaken van de gemeenschappelijke ruimtes doe je met je buren. Al die gemeenschappelijke voorzieningen moeten ook betaald worden. Voor de bijkomende kosten zie ‘Aanmelding en woningtoewijzing‘.