Centraal Wonen

Centraal Wonen, wat is dat eigenlijk?
Centraal Wonen is een manier van wonen waarbij de bewoners er bewust voor kiezen om een aantal ruimtes en voorzieningen met elkaar te delen. Daarnaast heb je je eigen woning. Er bestaan allerlei soorten Centraal Wonen. Op de site van de Vereniging Gemeenschappelijk Wonen kun je meer lezen over centraal wonen en vind je een overzicht van alle aangesloten projecten in Nederland.

Wat alle projecten met elkaar gemeen hebben, is dat je gezamenlijk verantwoordelijk bent voor het wooncomplex en de directe leefomgeving. Centraal Wonen is géén vorm van beschermd of begeleid wonen. Het vraagt om zelfstandig functioneren.

Centraal Wonen, iets voor jou?
Centraal Wonen houdt niet op bij de voordeur. Ook al heb je het nog zo druk, het is fijn als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt om het project te laten slagen. Heb je zin om in een werkgroep te stappen? Wil je je handen uit de mouwen steken op een klussendag? Meehelpen in de tuin? Heb je een kwaliteit die je graag voor onze vereniging zou willen inzetten? Ben je bereid om bij toerbeurt de gemeenschappelijke voorzieningen schoon te maken? Lees dan vooral verder.

Tekst gaat door onder de foto.

In ons Centraal Wonen project zijn allerlei voorzieningen waar je gebruik van kunt maken. Er zijn activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Maar het vraagt wel om een bijdrage van jou als bewoner. Doet niemand iets, dan gebeurt er niets en woon je in een doodgewoon straatje. Centraal Wonen vraagt om betrokkenheid en belangstelling voor elkaar.